Stamped Media Group

Извличане

Извличане

Тези лекарства са насочени към вируса на хепатит С на различни етапи от жизнения му цикъл, нарушавайки способността му да се повтори.

Типът и продължителността на лечението на DAA варират, в зависимост от стадия на заболяването и степента на увреждане на черния дроб. Средно лечението на DAA за хепатит С обикновено продължава 12–24 седмици.

Въпреки че експертите смятат DAAS безопасни за повечето хора, тези лекарства могат да причинят странични ефекти, като:

хирургия

Хората, които имат увреждане на черния дроб, чернодробна недостатъчност или рак на черния дроб, могат да изискват чернодробна трансплантация.

Хроничната инфекция с хепатит С може да доведе до животозастрашаващи усложнения, ако човек не получи правото лечение. Някои примери за тези усложнения включват:

 • Цироза, прекомерно натрупване на белези в черния дроб, което води до постоянна загуба на чернодробна функция
 • чернодробна недостатъчност, живот Заплашително състояние, при което черният дроб губи или е загубил цялата функция
 • Рак на черния дроб, което е по -често сред хората, които имат цироза

Днес хората имат достъп до високо високо Ефективни DAAS. Те могат да излекуват над 90% от инфекциите с хепатит С.

Степента на увреждане на черния дроб може да повлияе на резултатите от лечението. Проучване от 2018 г. съобщава, че резултатите от лечението на 906 възрастни с хронична инфекция с хепатит С и различна степен на увреждане на черния дроб след лечение на DAA.

В това проучване 40,6% от участниците са имали 12-седмичен устойчив вирусологичен отговор след DAA, след DAA след DAA, 40,6% от участниците са имали 12-седмичен устойчив вирусологичен отговор след DAA лечение. Изследователите също така отбелязват, че хората с по -обширно увреждане на черния дроб са имали по -висок риск от неуспех на лечението.

Резултатите от това проучване показват, че ранната диагноза може да доведе до по -добри резултати от лечението.

, тъй като chronic hepatitis C rarely causes symptoms during the early stages of infection, screening is crucial for people at risk.

Certain factors can increase a person’s risk of hepatitis C. The CDC recommend that people receive hepatitis C testing if they :

 • са родени между 1945 и 1965 г.
 • са родени на жена, която е имала хепатит С
 • Има някаква анамнеза за употреба на инжектирани наркотици
 • Покажете признаци на чернодробно заболяване
 • има ХИВ
 • получи трансплантация на орган, кръв или кръвни компоненти – като концентрати на фактор на съсирване или плазма – преди 1992 г.
 • получи кръвна трансфузия или трансплантация на органи от донор, който тества положително за хепатит С

Лекарите проверяват за хепатит С, използвайки кръвни изследвания.

Извличане

chron IC хепатит С е дългосрочна вирусна инфекция, която засяга черния дроб. Повечето хора, които свиват вируса на хепатит С, развиват хронична инфекция.

Ако човек не получи правилното лечение, хроничният хепатит С може да доведе до дългосрочни усложнения, като чернодробно заболяване или рак на черния дроб. Въпреки това, има безопасни и високоефективни лечения за хепатит c.

Всеки, който може да е бил изложен на вируса, трябва да се свърже с лекаря си, който може да поръча кръвни тестове, за да провери за хепатит в.

хората не трябва да чакат симптомите да се появят, преди да потърсят медицинска помощ. Ранната диагноза може да доведе до подобрени резултати от лечението и да предотврати сериозни усложнения.

 • Кръв / хематология
 • Инфекциозни заболявания / бактерии / вируси
 • чернодробно заболяване / хепатитит

Какво да знаем за въглищния катран за псориазис

въглищният катран е страничен продукт от обработката на въглища, който хората използват за лечение на псориазис. Това може да намали възпалението, сърбежа и мащабирането, но може да причини странични ефекти при някои хора.

Според Националната фондация за псориазис псориазисът засяга повече от 3% от възрастното население в Съединените щати, което е повече от 7,5 милиона души.

Фондацията съветва, че дори хората с по -малко от 3%, които се появяват върху тялото, могат да имат значително възпаление и могат да изпитат други свързани състояния като псориатичен артрит. Поради това хората трябва да лекуват всякакви симптоми на псориазис, които изпитват.

Докато лекарите могат да предписват локални лекарства като стероиди, някои хора могат също да искат да опитат въглищния катран, за да облекчат симптомите си.

Прочетете, за да разберете за използването на катран за въглен за псориазис, неговата безопасност и ефективност и други лечения на псориазис.

Какво е въглищният катран?

въглищният катран е вещество, което производителите произвеждат като страничен продукт от обработката на въглища.

Хората използват въглищния катран за лечебни цели, включително лечение на псориазис. Може да помогне за намаляване на възпалението и сърбежа.

Производителите също могат да произвеждат боров катран от смола на боровата дървесина, а някои хора използват това за псориазис, въпреки че лекарите по -често препоръчват въглищния катран.

Как да използваме въглищния катран за псориазис

хората могат да закупят въглищен катран под различни форми за лечение на псориазис. Те включват:

 • Шампоан за лечение на псориазис върху скалпа
 • разтвори за баня
 • мехлеми, кремове, лосиони и емулсии
 • SOAP

Здравният специалист може да помогне на някой да реши коя форма е най -подходяща за техните симптоми.

Когато използва локални продукти за катран, човек трябва да го масажира в кожата. Това ще гарантира например шампоаните да достигнат скалпа.

Въпреки това, Американската академия по дерматология (AAD) предупреждава, че хората никога не трябва да прилагат въглищния катран върху своите гениталии или ректума, освен ако дерматологът не препоръча това.

Безопасност и ефективност

Националната фондация за псориазис съветва, че въглищният катран може да помогне за забавяне на бързия растеж на кожните клетки и да възстанови плавния вид на кожата. Освен това, това може да помогне за намаляване на възпалението, сърбежа и мащабирането.

Според преглед на 2021 г. около 80% от случаите на псориазис включват скалпа, а въглищният катран е ефективно лечение на псориазис в тази част на тялото. Той обаче отбеляза, че косата на някои хора може да се обезцвете, което може да намали интереса им да я използват.

AAD отбелязва, че някои проучвания предполагат, че катранът от въглища причинява рак и хората могат да видят предупреждение за рак на някои продукти.

Те съветват, че въпросните проучвания са изследвания върху животни или професионални проучвания, включващи хора, работещи с индустриален катран с въглища, което е много по -силно концентрирано от количеството на въглищния катран, открит в продукти, които лекуват псориазис.

AAD предполага, че проучванията не показват увеличение на риска от рак при хора, които използват въглищния катран за лечение на псориазис.

Възможни странични ефекти

въглищният катран може да раздразни кожата и да причини зачервяване и сухота. Освен това, това може да причини обрив или пробив, подобен на акне. Следователно хората трябва да тестват въглищния катран върху малка зона на кожата, преди да го използват за псориазис.

Въглищният катран може да направи кожата по -чувствителна към слънчевата светлина и да остане активна в продължение на 24 часа. Следователно човек трябва да го измие старателно, преди да излезе на слънце и да използва слънцезащитен крем, тъй като може да бъде изложен на по -голям риск от слънчево изгаряне.

въглищният алкотокс в аптеките катран може също да остави неприятна миризма, петна кожа или коса, и направете косата чуплива и суха, ако някой я използва на скалпа.

В допълнение, AAD съветва, че въглищният катран може също да влоши псориазис в някои случаи.

Други лечения за псориазис

Националната фондация за псориазис съветва за лечение на псориазис и псориатичен артрит. Те включват:

 • Локални лечения: Те включват стероиди, витамин D3, витамин А, алое вера, жожоба, цинков пиритион и капсаицин, които да се прилагат върху кожата. Някои актуални издания са на разположение за закупуване на гишето и лекарите могат да предписват по -мощни стероиди.
 • Фототерапия: Това включва излагане на кожата на ултравиолетова светлина. Медицинският специалист може да администрира това в клиника или в нечий дом.
 • Систематиката: Това са лекарства, отпускани по лекарско предписание, които работят в цялото тяло. Те могат да включват орални таблетки или инжекции. Лекарите могат да предписват системи за хора, които не реагират на други лечения, или тези, които не могат да понасят локални продукти или фототерапия.
 • Допълнителни и интегративни подходи: Те включват промени в диетата, физическа активност, внимателност и практика терапии.

Кога да видите лекар

псориазис може да причини интензивен сърбеж или болка и може да повлияе на нечия увереност. Хората трябва да говорят с своя лекар или дерматолог за управление на техните симптоми и възможности за лечение.

Ако някой изпита някакви странични ефекти в резултат на използването на катран с въглище, той трябва да знае своя лекар и да говори с тях за допълнителни съвети.

AAD съветва хората незабавно да спрат да използват катран с въглище, ако се развият:

 • Тежка ужилване или изгаряне
 • Влошаващ се псориазис
 • Подуване

Ако симптомите не се подобряват с лечение на псориазис или се появяват нови симптоми, като болка в ставите, човек трябва да види своя лекар.

Резюме

Катранът с въглища може да бъде ефективно локално лечение на псориазис, за да помогне за намаляване на симптомите на сърбеж, възпаление и мащабиране.

Хората могат да закупят въглищен катран под няколко форми, включително шампоани, лосиони и сапуни. Те трябва да масажират старателно продукта в кожата, но избягват да го прилагат в чувствителни области като гениталиите и ректума, освен ако лекар не съветва това.

въглищният катран може да причини странични ефекти и хората трябва да спрат да го използват, ако те имат тежко ужилване или подуване или ако симптомите им се влошават. В допълнение, шампоаните на въглищния катран могат да причинят косата да се обезцвете или чуплива.

Експертите предполагат, че катранът от въглища за псориазис не причинява рак.

Има други лечения за псориазис, включително фототерапия, стероиди и промени в начина на живот. Човек трябва да говори с лекаря си за това кое лечение е най -доброто за тях.

 • Псориатичен артрит

Какво да знаете за индуцирана от студ астма

астма причинява възпаление на дихателните пътища и затруднено дишане. Няколко фактора, включително упражнения и студено време, могат да предизвикат симптоми на астма. Вдишването на студен, сух въздух може да доведе до затягане на дихателните пътища, което затруднява дишането.

Няколко лечения и превантивни мерки могат да помогнат за минимизиране на ефектите на студения въздух върху човек с астма.

Тази статия описва защо студеното време може да влоши симптомите на астма и как да се разпознае кога са симптомите да се задейства.

Как студеното време влияе на астмата?

Носът и устата обикновено се затоплят и овлажняват въздуха, преди да стигне до белите дробове, и това улеснява дишането.

Когато въздухът е много сух и студен, както през зимата, е по -трудно тялото да се затопли.

Когато студен въздух удари дихателните пътища, белите дробове реагират чрез стягане. Студеният въздух съдържа по -малко влага и дишането му може да изсъхне дихателните пътища. Това може да доведе до спазъм на дихателните пътища, което предизвиква атака на астма, която може да включва кашлица.

Според Американския колеж по алергия, астма & Имунологията, изследователите веднъж вярваха, че студът на въздуха е основният спусък на симптомите. Въпреки това, по-актуалните изследвания показват, че сухотата, а не температурата, е виновникът.

Човек често установява, че симптомите им се влошават, когато са активни на открито-ски, лопати сняг, или бягане например.

По време на тренировка е по -често да дишате през устата, отколкото носа. Тъй като устата не затопля въздух, както и носа, човек е по -вероятно да вдишва по -студен въздух, докато упражнява.

Комбинация от физическа активност и дишане на студен въздух може значително да влоши симптомите на астма.

Симптоми

Настигнато астма може да причини симптоми, които включват:

 • Болки в гърдите
 • Кашлица
 • Чувстващо чувство Спускане на дъх
 • Усещане за стегнатост в гърдите

Тези симптоми са склонни да се развият малко след като човек е изложен на студен въздух на открито. Те обикновено си отиват, след като човекът достигне по-топла среда.

Въпреки това, индивид с по-тежка астма може да изпита по-дълготрайни симптоми.

Как да управлявате

Ако човек има астматична атака, която се задейства от студено време, първо трябва да използва инхалатора си с кратко действие, за да разхлаби и отвори дихателните пътища.

Обикновено този инхалатор съдържа албутерол, бета агонист. Човек винаги трябва да носи инхалатора си със себе си, ако излиза на открито при по-студени температури.

След това човек, който изпитва студена атака на астма, трябва да се опита да стигне до по-топла среда възможно най-бързо.

След като дишате в по -топъл въздух за няколко минути, дихателните пътища трябва да започнат да се отварят и симптомите трябва да намалят бързо.

Ако човек изпитва тези симптоми редовно, той трябва да изведе това с техният лекар. Лекарят може да предпише допълнителни дългосрочни лечения, като например дългодействащ бронходилататор.

Когато упражненията задействат симптомите на астма, медицинският термин за това е индуцирана от упражнения бронхоконстрикция. За да намали този ефект, лекарят може също да предпише лекарства, наречени инхибитори на левкотриен рецептор.

За всеки, който има астма, работата за контрол на симптомите и намаляване на броя на атаките може да помогне за предотвратяване на симптомите от развитие при студено време.

Човек може да предприеме определени стъпки, за да предотврати задействане на студеното време на симптоми на астма.

Отвъд приемането на лекарства, следните стратегии могат да помогнат:

 • Затопляне за Около 5–10 минути преди да излезете на открито. Това може да включва аеробна активност, като танци.
 • Използване на инхалатор с кратко действие 10–15 минути преди да излезе на открито. Това може да намали вероятността студеният въздух да доведе до стесняване на дихателните пътища.
 • Носенето на нещо, което покрива устата, когато е навън. Покриването на устата с шал, например, може да загрее въздуха по пътя си към белите дробове.
 • Концентрирайки се върху дишането през носа, когато е възможно. Това също помага да се затоплят въздуха, преди да достигне до белите дробове.

Ако е възможно, човек със студена астма трябва да избягва да излиза на открито, когато температурите достигнат 10 ° F или по-ниски. Времето тази настинка е значително по -вероятно да предизвика симптоми на астма.

Резюме

Студеното време е често срещан астма, въпреки че сухотата на въздуха е по -вероятно да причини проблеми, отколкото температурата самостоятелно.

Ангажиране на физическа активност, докато дишането в студен въздух може допълнително да влоши симптомите на астма.

Ако човек не може да управлява своите симптоми на астма добре с превантивни мерки и предписани лекарства, като кратки -Актиране на инхалатори, те трябва да се консултират с лекар.

лекарят може да препоръча по -нататъшни лечения, за да предотврати нарастващите симптоми.

 • Сезонна алергия

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Какво да знаете за сложните кисти на яйчниците

кисти на яйчниците могат да бъдат прости или сложни. Сложните кисти на яйчниците са тези, които съдържат или кръв, или твърдо вещество.

Простите кисти са сравнително често срещани и обикновено са ясно сами. Сложните кисти са по -склонни да се нуждаят от лечение.

Повечето кисти на яйчниците са доброкачествени, което означава, че те са неканкови.

В тази статия разглеждаме внимателно сложните кисти на яйчниците, включително, включително Техните причини, симптоми и лечения.

Какво е сложна киста на яйчника?

яйчниковите кисти са малки сакони салници, които се образуват в или на яйчника. Кистите на яйчниците могат да бъдат прости или сложни, в зависимост от веществата, които са вътре в тях.

Простите кисти са пълни с течност. Месечната овулация често включва образуването на кисти и те обикновено не са причина за безпокойство. Когато не причиняват проблеми, те се наричат ​​функционални кисти.

Комплексните кисти са по -рядко срещани от прости кисти. Или кръв, или твърдо вещество запълват сложни кисти.

Contents